Att laga riktig mat – hur svårt ska det vara?

Som ni vet så är jag inte så intresserad av att proppa i min kropp skräp, eller det är väl kanske en underdrift för jag HATAR att göra det! Vad som är så bra är att jag slipper, för det finns ingen som tvingar mig att äta skräp, så som tur är så klarar jag mig bra utan att misshandla min kropp på det sätt man ser många andra göra.

Det jag har insett när jag har talat med personer i min närhet som äter lite ohälsosamt är att de ofta gör det på grund av tidsbrist och lathet snarare än att det tycker att det smakar gott. Om man inte pallar laga mat och är hungrig så är det ju en enkel lösning att äta snabbmat, men det finns mat som inte är så värst jobbig att fixa hemma själv och som dessutom är nyttig.

Jag brukar alltid ha en stor bönsallad i kylen som jag använder som bas så länge den räcker och så blandar jag bara ihop lite med det jag är sugen på. Jag gillar inte att göra en sallad som ska vara flera dagar i kylen om den innehåller exempelvis tomat, paprika, lök, gurka etcetera eftersom det ofta blir blött och slibbigt, så då är det bättre att bara ha bönorna i marinad och sedan blanda upp dem. Detta är ju snabbmat, så det kan alla ha hemma! Ytterligare ett tips är att göra en stor gryta med typ linser och bönor och massa annat gott som man kan ta fram och bara äta som den är, eller med typ sallad eller något gott och nyttigt bröd. Du ser – det behöver inte vara svårt att laga riktig mat och då är detta bara två helt basic tips!

You may also like